top of page

Wat is Matcha & Hoe gebruik je Matcha?

Een paar jaar geleden begon matcha overal op te duiken - in lattes, ijs, smoothies, glazuur en meer.


Hoewel wij nooit nee zullen zeggen tegen een matcha-donut, willen wij ons vandaag concentreren op de eenvoudigste manier om ervan te genieten: door het in heet water te kloppen om een schuimige, voedzame thee te maken. Wij drinken graag matcha en daarom vertellen wij jou graag meer erover! Voor ons is het de perfecte manier om de dag te beginnen. Het geeft zowel energie als rust, en bovenal is het heerlijk.Wat is Matcha?


Als je niet bekend bent met matcha, het is een Japans groene theepoeder gemaakt van fijn verpulverde gedroogde theebladeren. Het heeft een licht bittere, plantaardige smaak en een levendige groene kleur die het gevolg is van het hoge chlorofylgehalte van de bladeren. Het is al eeuwenlang de hoeksteen van traditionele Japanse theeceremonies, maar werd onlangs populair in de VS vanwege de gezondheidsvoordelen.
Gewone groene thee wordt al aangeprezen als een krachtige antioxidant, maar matcha heeft nog meer voordelen. Hier is waarom: wanneer je andere vormen van groene thee maakt, trek je de bladeren in heet water en gooi je ze weg. Als je matcha maakt, roer je het poeder door heet water of melk. Hierdoor consumeer je eigenlijk het hele theeblad als je het drinkt! De antioxidanten die het bevat, kunnen de bloeddruk verlagen, het risico op hartaandoeningen verminderen en zelfs uw metabolisme stimuleren.


Dus hoe zit het met cafeïne? Welnu, matcha bevat meer cafeïne dan gewone groene thee, maar het geeft je geen roes zoals koffie. Het geeft me een energiek en gefocust gevoel, maar toch kalm.
Nuttige tips


  • Niet alle matcha is gelijk gemaakt. Voor het eerst matcha kopen kan verwarrend zijn - er zijn zoveel merken en ze variëren sterk in kwaliteit. Ihet belangrijkste onderscheid tussen matcha van ceremoniële en culinaire kwaliteit.

De ceremoniële soort zal duurder zijn - het is gemaakt van de jongste theeblaadjes en heeft een zachte smaak. Kies ervoor als je van plan bent om je matcha alleen met water te drinken. Anders zou goedkopere culinaire matcha de slag moeten slaan.

De smaak is bitterder, wat goed in balans is met lattes of desserts.

  • Het duurt niet eeuwig. Matcha is niet bijzonder lang houdbaar. Als je het eenmaal hebt geopend, gebruik het dan binnen 2 maanden voor de beste kleur en smaak.

  • Wij raden aan om het in kleine hoeveelheden te kopen en in de koelkast te bewaren om de versheid te behouden.
Hoe Matcha groene thee te maken


1 . Zeef het eerst in een kleine kom of mok. Matcha klontert heel gemakkelijk, dus ik raad altijd aan om het te zeven voordat je water toevoegt. Anders zal het moeilijk zijn om de thee gelijkmatig in de vloeistof te verdelen en zal je drankje klonteren.


2 .Giet vervolgens een kleine hoeveelheid heet water erbij en klop. Maar wacht! Dit is niet het cirkelvormige kloppen dat nodig is voor het maken van bakrecepten of roerei. Klop in plaats daarvan krachtig heen en weer – rechtstreeks heen en weer of in een zigzagpatroon – om het poeder gelijkmatig in het water te verspreiden en er een schuimige laag bovenop te creëren. Als je in een cirkelvormige beweging klopt, schuimt je thee niet.


3 . Maak het tot slot af met meer heet water of gestoomde melk. Traditionele matcha groene thee wordt gemaakt met alleen groene theepoeder en water, maar je kunt ook gemakkelijk een latte maken door je drankje af te werken met gestoomde melk.Binnenkort komen er meer artikelen online over Matcha Thee, Merken Matcha, Unboxing Artiklen van Matcha producten!


Heb jij een andere manier om Matcha Thee te zetten? Laat dan gerust een berichtje achter!


1.170 weergaven0 opmerkingen

Comments


Over QDofficial.nl

Meer lezen over onze diensten, of met ons in contact komen?

 

Samenwerken met ons voor een artikel of een persreis bekijk al onze geschreven artikelen

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
Logo QDOfficial.nl.png
bottom of page