top of page

Hoe kies je een winstgevende blogniche om €2000 per maand te maken?

Bijgewerkt op: 11 okt. 2022

Het kiezen van een blogniche is een van de belangrijkste en cruciale stappen in je blogreis.


Velen van jullie hebben een duidelijke gedachte in je hoofd dat je een blog moet starten en geld moet verdienen, maar heb je ooit nagedacht over waar je over gaat bloggen?
Nou, misschien hebben de meesten van jullie je blogniche al geselecteerd, maar denk je dat de niche die je hebt geselecteerd een winstgevende niche is? Kun je je brood verdienen door aan die niche te werken?


Dit is dus de ultieme gids over "Hoe je een winstgevende blogniche kunt kiezen" die je in 2022 veel geld zal opleveren.


Maar wacht!! Wat is een niche?


Oke, dus als je een newbie-blogger bent en niets weet over niche- en nicheselectie, lees dan gewoon verder, wij zullen je stap voor stap begeleiden om je blogniche te kiezen.


Inhoudsopgave

  1. Wat is een blogniche?

  2. Hoe kies je een blogniche?

  3. De niche moet van belang zijn

  4. De niche moet genoeg publiek hebben

  5. Een niche moet minder concurrerend zijn


Wat is een blogniche?


Een blogniche is een goed gedefinieerd onderwerp van je blog waarover je gaat schrijven. Al je inhoud en artikelen zijn gebaseerd op die niche.


De niche is het hoofdonderwerp van je blog en moet zich richten op een specifiek publiek met een vergelijkbaar type interesse.


Nu moet je bedenken,


Waarom moet ik een specifieke blogniche selecteren als ik over verschillende onderwerpen kan schrijven om meer doelgroepen te bereiken?


Dit is het eerste dat in je opkomt van elke blogger, maak je geen zorgen, wij zullen het je uitleggen.


Website A - Deze website gaat helemaal over gezondheid en fitness, ze schrijven alleen over gezondheid en fitness.


Website B - Deze website is gebaseerd op een algemene niche, ze schrijven over gezondheid en fitness, financiën, levensstijl, eten, reizen, enz.


Welke kies je nu? Natuurlijk Website A, omdat hun niche specifieker is voor je zoekopdracht.


Dus niche A definieert je expertise in een bepaald onderwerp en dit kan gunstig voor je zijn wanneer je concurreert met andere blogs.


Het genereren van inkomsten met je blog hangt ook af van de niche, een meer specifieke website die zich richt op een specifieke doelgroep kan gemakkelijk worden gemonetariseerd.En het belangrijkste is dat Google houdt van niche-specifieke sites in vergelijking met algemene sites. Je zult zeker een boost krijgen in je Google-rankings als uw website is gebaseerd op één enkele niche.Dus ik kan geen blog beginnen in een algemene niche?


Dat kan, maar alleen als je een goed team en budget hebt. WIj raden beginners en newbie bloggers niet aan om in een algemene niche te gaan.


Hoe kies je een blogniche?


Het kiezen van de juiste blogniche is geen rocket science, je hoeft alleen maar voor een paar dingen te zorgen voordat je een niche voor je blog kiest.


Dus je moet zorgen voor deze 3 dingen die wij je ga vertellen voordat je een niche voor je blog kiest.1. Die niche moet van uw belang zijn

Dat is het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een niche. Het is erg belangrijk om een niche te kiezen die dichter bij je hart ligt.


Iedereen heeft zijn zicht op belangen, bijvoorbeeld. Wij houden van bloggen, en kunnen uren achter onze laptop zitten en artikelen blijven schrijven in de blogniche.


Waarom ZO?

Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in bloggen, maar hebben ook expertises in deze niche. Wij hoeven niet veel onderzoek te doen voordat wij artikelen schrijven.Waarom is het zo belangrijk om een niche van uw interesse te kiezen?


Bloggen is niet iets dat je van de ene op de andere dag rijk zal maken, het kost tijd en veel moeite. Misschien moet je maandenlang een heleboel artikelen schrijven voordat je zelfs maar resultaten begint te krijgen.


Dus, denk je dat je maandenlang artikelen kunt schrijven in een niche waar je niet van houdt en waar je geen expertise in hebt? nou ja, misschien doe je dat een paar dagen, maar daarna stop je ermee omdat je het niet leuk vindt om in die specifieke niche te schrijven.


Ook heb je geen expertise in die niche, je moet veel onderzoek doen voordat je een artikel op je website plaatst.


Dat is de reden waarom je verstandig een niche kiest omdat je maandenlang aan die niche moet werken.


Stel gewoon 2 vragen aan jezelf voordat je een blogniche kiest,


Is deze niche van mijn interesse en heb ik enige kennis en expertise in deze niche?


Kan ik maandenlang aan deze niche werken en onbeperkte inhoud maken op basis van mijn kennis?


Als deze vragen een antwoord van "Ja" hebben, ga je gang en begin je aan die niche te werken.


2. Die niche moet genoeg publiek hebben

Nu je je blogniche hebt afgerond met behulp van de bovenstaande tips, kunnen we aannemen dat:


De niche is van je belang


Je hebt expertise in jouw niche


Je kunt maanden aan die niche werken


Maar wacht!!


Heb je ooit nagedacht over het publiek van die niche? Denk je dat die niche genoeg publiek heeft waarmee je inkomsten kunt genereren met verschillende methoden voor het genereren van inkomsten?


Als je werkt aan een niche waar niemand in geïnteresseerd is, ga je er niets van maken. Het is erg belangrijk om eerst je publiek te vinden.


Zorg ook voor de seizoensgebondenheid van je niche.


Wacht!! wat is seizoensgebondenheid?


Er zijn enkele niches die in een bepaald seizoen in actie komen. Bijvoorbeeld, als je niche "SKIËN" is, dan zal het je alleen in de winter verkeer brengen.


We moeten werken aan niches die het publiek het hele jaar door consistent naar onze website brengen.


Dus voordat je een niche selecteert, moet je ervoor zorgen dat de niche een goede hoeveelheid publiek heeft die geïnteresseerd is in die specifieke niche en vermijd indien mogelijk ook op seizoen gebaseerde niches.


3. Niche moet minder concurrerend zijn

Dat klopt, als nieuwe blogger wil je niet verdwijnen in de menigte. Als de niche die je hebt gekozen veel voltooiing bevat, betekent dit dat veel bloggers er al aan werken dat het geen goede optie is om met die niche te gaan.


Het is erg moeilijk om zeer concurrerende nichewebsites op Google te rangschikken, omdat er al tonnen websites zijn die concurreren om die niche.
522 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Dionna Voss
Dionna Voss
Oct 15, 2022

Eerst had ik moeite met het kiezen van de perfecte blog niche, maar na het lezen van dit artikel ben ik er helemaal uit. Super toffe content :)

Like

Thomas De Visser
Thomas De Visser
Oct 01, 2022

Informatieve en goed geschreven blog! Top

Like
Over QDofficial.nl

Meer lezen over onze diensten, of met ons in contact komen?

 

Samenwerken met ons voor een artikel of een persreis bekijk al onze geschreven artikelen

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
Logo QDOfficial.nl.png
bottom of page