top of page

De meest gekozen rondreizen speciaal voor jou op een rijtje!

Bijgewerkt op: 1 mei 2023

Rondries door Sicilië

Sicilië heeft een typisch mediterraan klimaat, gekenmerkt door een lange warme en zonnige periode (april tot november) en zachte winters. Tijdens het hoogzomerseizoen (vooral juli en augustus) kan het met name in de steden erg warm worden. Zelfs de lokale bevolking zoekt dan verkoeling op het platteland of langs de kust. Tijdens de lente en de herfst kan het af en toe regenen of onweren. Het klimaat van Sicilië is echter in alle seizoenen zonder meer aangenaam te noemen.
Op Sicilië zijn nog overal sporen te vinden van de vele volkeren die over het eiland hebben geheerst. De eerste bewoners waren de Sicani, gevolgd door de Sicilioti, de Feniciërs en de Grieken. Deze laatsten hadden op Sicilië hun machtigste nederzetting na Athene: Siracuse. Na de Grieken kwamen de Romeinen, de Byzantijnen en de Arabieren. Zij werden afgelost door de Normandiërs tijdens de gouden eeuw van Fredrik II. Daarna heersten met name de Franse en Spaanse koningshuizen eeuwenlang over het eiland.

Het resultaat van deze bonte mengeling van invloeden is een cultuur die zonder meer uniek is te noemen en u ongetwijfeld van de ene in de andere verbazing zal doen vallen. Er is geen land dat de geschiedenis van Europa en het Middellandse Zeegebied zo belichaamt als Sicilië.

Deze cultuur komt op vele manieren tot uiting. Bijvoorbeeld in de architectuur waaronder de kenmerkende barok, ontstaan tijdens de overheersing van de Spanjaarden en ook onder de Normandiërs en de Arabieren erg in zwang. Ook in de keuken zijn er veel invloeden van andere landen. Zo zijn veel ingrediënten en recepten terug te voeren op de Arabische keuken, bijvoorbeeld het veelvuldig gebruik van noten, rozijnen, citrusvruchten en vijgen. Ook in het uiterlijk van de Sicilianen, van felblond en blauwe ogen tot klein en donker en alles er tussenin, is duidelijk terug te zien dat er vele volkeren op het eiland hebben rondgelopen. In het Siciliaans en in de vele plaatselijke dialecten is veel te herleiden op millennialang contact met andere volkeren.


Ontdek dit sprankelende eiland en bewonder de vele bezienswaardigheden van Sicilië tijdens een tussen natuur en cultuur perfect uitgebalanceerde groepsreis.

Het zeer complete programma bestaat uit een combinatie van bezoeken aan bijzondere plekjes met eigen reisbegeleider en vervoer, en bovenal gezellige momenten waarbij de groep echte Sicilië leert kennen.
Beleef een relaxvakantie met aandacht voor natuur en cultuur op uw eigen manier!

Originaliteit en maatwerk staan bij Tururi Tours voorop. Als kleinschalige reisspecialist heeft Tururi de beste tips in huis. U hebt de garantie van een gepersonaliseerde service en een pure ervaring op maat.

Gastvrije en authentieke adressen, traditie en cultuur, ongerepte natuur, familiare sfeer.

Maak kennis met de plaatselijke bevolking en leer hun gewoonten en tradities kennen. Maak wandelingen door de overweldigende natuur en laat u zelf verbazen door het bijzondere gastvrije karakter van de gekozen accommodaties.
Gezellige en gastvrije B&B’s, contact met lokale mensen, natuur, excursies en wandelen, cultuur en traditie, warme ontvangst, typische stadjes.

Deze 15-daagse individuele rondreis voert u mee over een van de oudste stukjes aarde van het Middellandse zeegebied, het fascinerende Sardinië. Een bijzondere reis waarbij u gastvrij verwelkomd en vertroeteld wordt in kleinschalige, sfeervolle en authentieke accommodaties.
Masseria Agnello is een lieflijk boutique hotel, gelegen op enkele kilometers van Agrigento en van de zee. Het is een uniek landschap, waar een zintuiglijke reis wordt genoten, midden in architectonische, vakkundig herstelde, elementen van de oude landelijke beschaving. Deze prachtige omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, waarbij genoten kan worden van het verbijsterend mooie landschap met prachtige vergezichten.

Boutique hotels, beziengswaardigheden van Oost Sicilië, archeologie, kunst en cultuur.

De vulkaan Etna met zijn heel gevarieerde landschappen, de beroemde stadjes Taormina en Siracuse, de prachtige zuidoostelijke kust en boeiende barokstadjes als Noto, Ragusa Ibla, Modica en Scicli.

Kleinschalige en elegante hotels bieden u rust en alle comfort, zodat u zeker ook kunt genieten van een frisse duik in het zwembad en niet te vergeten een heerlijke, typisch Siciliaanse maaltijd.Tijdens deze reis door Sicilië krijgt u de kans de prachtige natuur en de warmte van de cultuur te ontdekken en te beleven. Ontspannen, familiere sfeer, traditionele keuken.

Bij alle adressen is een zwembad aanwezig en is er voldoende ruimte om buiten te spelen waardoor deze reis ideaal kan zijn voor gezinnen met kinderen. Het is eenvoudig om in contact met de natuur en bijvoorbeeld de boerderijdieren te komen.

Sicilië ontdekken, op duurzame wijze en ver van het massatoerisme is gelukkig nog steeds mogelijk! Wie een reis naar Sicilië organiseert via Tururi ontdekt de prachtige natuur en de gastvrije Siciliaanse cultuur in een informele, ontspannen en persoonlijke sfeer. Bekijk een van hun mooie reizen.. Ben jij geinteresseerd dan kun je altijd een offerte aanvragen om te ontdekken wat jouw reis gaat kosten!


374 weergaven0 opmerkingen

Comments


Over QDofficial.nl

Meer lezen over onze diensten, of met ons in contact komen?

 

Samenwerken met ons voor een artikel of een persreis bekijk al onze geschreven artikelen

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
Logo QDOfficial.nl.png
bottom of page