top of page

Blogposts uploaden naar Pinterest in 3 eenvoudige stappen!Wil je weten hoe je snel en gemakkelijk blogposts op Pinterest kunt uploaden?


Toen ik in 2015 voor het eerst meedeed aan de Pinterest-rage, had ik geen idee dat ik eigenlijk een deur opende naar een geheel nieuw publiek van potentiële lezers en gratis verkeer naar mijn blog.


Ik wist helemaal niet hoe ik mijn eigen dingen op Pinterest moest delen. Ik was gewend om op Pinterest te zoeken voor fashion, recepen, make-up, niet om verkeer terug te leiden naar mijn blog.


Op een dag klikte ik op een pin-afbeelding die me naar een blogartikel leidde, en ik kwam precies bij de het goede artikel uit!


TIP: Je kunt blogberichten op Pinterest uploaden en dit platform gebruiken om gratis meer lezers naar je blog te krijgen.

Het kost wat tijd en onderzoek om Pinterest-marketing onder de knie te krijgen, maar het is alle moeite waard. En vandaag ga ik je op weg helpen door je te laten zien hoe je je eigen blogposts op Pinterest kunt uploaden.

Als je nog nooit je eigen inhoud op Pinterest hebt vastgezet, laat ik je zien hoe. We gaan ook in op het maken van Pinterest-afbeeldingen en het verkrijgen van loyale bloglezers rechtstreeks vanaf je Pinterest-account.Voordat je begint!

Wanneer je je eigen posts op Pinterest vastzet, zijn er een paar dingen die vooraf gedaan moeten worden.


Je hebt nodig:

 • Een afbeelding om te uploaden

 • Een link naar je blogpost

 • Beschrijvende tekst

Dit zijn de drie dingen die je van tevoren moet hebben voorbereid, voordat je naar Pinterest gaat om je blogpost daar te uploaden.

Het begint allemaal met de Pin afbeelding op Pinterest

Het eerste dat jd nodig hebt, is een afbeelding, meestal een PNG- of JPEG-bestand. Wanneer je deze afbeelding uploadt naar Pinterest, staat dit bekend als een 'pin'.


TIP: Pinterest houdt van verticale afbeeldingen.

Om een mooie verticale afbeelding voor je pin te ontwerpen, wil je een soort fotobewerkingssoftware of -tool gebruiken, zoals Canva.Hoe kun je een Pinterest post ontwerpen?

De eenvoudigste manier om een Pinterest-pin te ontwerpen, is door een tool te gebruiken met kant-en-klare sjablonen. Canva is een geweldige gratis tool om te gebruiken voor het maken van Pinterest-pins.


Nadat je je gratis Canva-account hebt ingesteld, verschijnt er op je startpagina een zoekvak. Typ eenvoudig 'Pinterest Pin' in de zoekbalk en er verschijnen verschillende opties.Je kunt beginnen met een lege pagina om te ontwerpen of je kunt een van de bestaande sjablonen gebruiken.Pas de afbeelding en tekst aan zodat ze passen bij de focus van de blogpost die je op Pinterest gaat uploaden. Als je eenmaal tevreden bent met je pin-ontwerp, kun je op de downloadknop drukken om je pin-afbeelding naar je computer te downloaden.


Tips voor je Pinterst ontwerp!
 1. Gebruik een groot, vet lettertype dat gemakkelijk te zien is op mobiele apparaten.

 2. Zorg ervoor dat je een verticaal afbeeldingsformaat gebruikt. 1000 x 1500.

 3. Vermeld je websiteadres ergens op de pin. Het helpt bij branding en creëert ook een watermerk om uw werk te beschermen tegen diefstal.


Als je niet je eigen pins wilt maken, kun je iemand inhuren om ze voor je te ontwerpen of kant-en-klare sjablonen zoals deze kopen.

Hoe upload je een blog op Pinterest?


Wanneer je inlogt op je zakelijke Pinterest-account, moet je het tabblad vinden dat je vraagt om 'Een pin maken'.


En wanneer u op de knop 'Een pin maken' klikt, verschijnt er een nieuw venster dat er als volgt uitziet:


Dit is je Pin Builder-pagina, waar je de pin-afbeelding die je hebt gemaakt uploadt en je blogpost aan die pin toevoegt.


 1. Klik op de kleine grijze pijl om de pin-afbeelding te uploaden die je zojuist in Canva hebt gemaakt (deze staat waarschijnlijk in de map Downloads op je computer).

 2. Voeg een titel toe aan je pin. De titel moet betrekking hebben op uw blogpost en moet trefwoorden bevatten.

 3. Voeg een beschrijving toe. Je kunt de meta-omschrijving uit je blogpost gebruiken of een andere korte samenvatting van je blogpost. Het uiteindelijke doel hier is om de lezer te laten weten wat ze gaan vinden als ze op deze pin-afbeelding klikken.

 4. Voeg de URL toe aan je blogbericht.

 5. Kies het Pinterest-bord waar je deze blogpost wilt pinnen.

Nadat je deze 5 stappen hebt uitgevoerd, klik je op de rode knop Publiceren! Dat is het!Nu is je pin-afbeelding live op Pinterest en is deze gekoppeld aan een gerelateerde blogpost. Als iemand deze pin-afbeelding tegenkomt en erop klikt, worden ze rechtstreeks naar je blogpost geleid.


Ben jij klaar om ook je pins op te slaan in Pinterest? Laat ons even weten welke manier jij gebruikt bij het plaatsen van jouw content!


20 weergaven1 opmerking

1 Comment


Dionna Voss
Dionna Voss
Oct 24, 2022

Ik ben een totale newbie en wist niet waar te beginnen. Jullie 3 eenvoudige stappen waren precies wat ik nodig had en in minder dan een uur heb ik mijn allereerste pin ooit gemaakt en gepost! 😋

Like
Over QDofficial.nl

Meer lezen over onze diensten, of met ons in contact komen?

 

Samenwerken met ons voor een artikel of een persreis bekijk al onze geschreven artikelen

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • YouTube
Logo QDOfficial.nl.png
bottom of page