top of page

Bezoek de Sacre-Coeur in Montmartre Frankrijk

Bijgewerkt op: 3 sep. 2023Ontdek de majestueuze Sacré-Cœur: Een betoverende reis door Montmartre, FrankrijkBovenop de betoverende wijk Montmartre in Parijs, Frankrijk, staat een waar architectonisch meesterwerk: de Sacré-Cœur basiliek. De grootsheid en spirituele betekenis maken het een must-visit bestemming voor reizigers uit alle hoeken van de wereld. In dit artikel beginnen we met een gedetailleerde verkenning van dit iconische monument, waarbij we ons verdiepen in de historische betekenis, de architectonische hoogstandjes en de culturele rijkdom die het geeft aan de levendige gemeenschap van Montmartre.Historische achtergrond Oorsprong en bouw


De bouw van de Sacré-Cœur basiliek begon in 1875, als symbool van boetedoening voor de politieke en sociale onrust die Frankrijk overspoelde in de 19e eeuw. De kenmerkende Romano-Byzantijnse stijl, ontworpen door architect Paul Abadie, onderscheidt het van andere religieuze bouwwerken in Parijs.
Cultureel erfgoed van Montmartre


Montmartre is lange tijd een artistiek centrum geweest, dat beroemde kunstenaars aantrok zoals Pablo Picasso, Vincent van Gogh en Henri de Toulouse-Lautrec. De locatie van de Sacré-Cœur op de heuvel van Montmartre draagt alleen maar bij aan de artistieke allure van het gebied, omdat het een adembenemend uitzicht over het stadslandschap biedt.


Architecturale hoogstandjes


De oogverblindend witte façade van de Sacré-Cœur, opgetrokken uit travertijnsteen, roept een gevoel van zuiverheid en sereniteit op.

Fijn houtsnijwerk, beelden en mozaïekversieringen sieren de buitenkant en tonen de aandacht voor detail en artistieke finesse van de basiliek.Interieur


Bij binnenkomst in de basiliek worden bezoekers begroet met een enorme uitgestrektheid van ingewikkelde gebrandschilderde ramen, die zacht veelkleurig licht in het middenschip filteren. Het grote orgel, met meer dan 7.000 pijpen, voegt een symfonie van harmonieën toe aan de spirituele ambiance. Het mozaïek in de apsis, dat Christus in Majesteit afbeeldt, betovert toeschouwers met zijn stralende kleuren en goddelijke aura.


Spirituele betekenis


De Sacré-Cœur basiliek dient als bedevaartsoord en spiritueel rustpunt voor zowel inwoners als bezoekers. De rustige sfeer moedigt momenten van stille contemplatie aan, waardoor mensen innerlijke rust kunnen vinden en in contact kunnen komen met hun spirituele zelf.Uitzicht bovenop is niet normaal mooi! Een hele gave ervaring!Voor €€7,50 kun je naar boven met de trappen! Een flinke kluif, maar eenmaal boven zeker de moeite waard!


1.059 weergaven1 opmerking

1 Comment


Guest
Sep 03, 2023

Super leuk artikel! Schrijven jullie meer van deze artikelen?

Like
Over QDofficial.nl

Meer lezen over onze diensten, of met ons in contact komen?

 

Samenwerken met ons voor een artikel of een persreis bekijk al onze geschreven artikelen

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
Logo QDOfficial.nl.png
bottom of page