top of page

Bezoek aan Loro Parque Tenerife

Bijgewerkt op: 2 jun.


Loro Parque: Het juweel van Tenerife


Loro Parque ligt verscholen aan de weelderige noordkust van Tenerife en is een van de meest geliefde attracties van het eiland. Het trekt bezoekers van over de hele wereld met zijn duizelingwekkende reeks wilde dieren en inzet voor natuurbehoud. Dit 33 hectare grote park ligt in het pittoreske stadje Puerto de la Cruz en is een toevluchtsoord voor dierenliefhebbers en een bewijs van de schoonheid van de natuur en het belang van zorg voor het milieu.


Een korte geschiedenis

Loro Parque, Spaans voor “Papegaaienpark”, werd in 1972 opgericht door Wolfgang Kiessling, een Duitse ondernemer met een grote liefde voor papegaaien. Wat begon als een bescheiden opvangcentrum voor 150 papegaaien is uitgegroeid tot een wereldberoemde dierentuin met meer dan 4000 papegaaien van meer dan 350 soorten en ondersoorten. Dit maakt het de grootste papegaaiencollectie ter wereld, een titel die Loro Parque internationale faam heeft opgeleverd.

Attracties en tentoonstellingen

Hoewel de papegaaien het hart van Loro Parque blijven vormen, is het aanbod van het park uitgebreid met een breed scala aan dieren en tentoonstellingen die zijn ontworpen om te onderwijzen en te vermaken.


Orka Oceaan: Een van de populairste attracties van het park, Orca Ocean, biedt een verbluffende show met orka's. Deze majestueuze wezens laten hun kracht zien. Deze majestueuze wezens laten hun kracht en intelligentie zien en laten het publiek versteld staan. De tentoonstelling dient ook als platform om bezoekers te informeren over het behoud van de zee.


Pinguïnarium: Het Penguinarium heeft een van de grootste overdekte pinguïntentoonstellingen ter wereld en bootst de Antarctische omgeving na, compleet met echte sneeuw en een ijsberg. Bezoekers kunnen verschillende pinguïnsoorten bekijken terwijl ze waggelen, zwemmen en spelen.


Katandra boomkruinen: In deze volière met vrije vlucht kunnen bezoekers tussen verschillende vogelsoorten uit Australië en Azië wandelen. De meeslepende omgeving, met zijn weelderige vegetatie en trapsgewijze watervallen, biedt een ervaring van dichtbij met deze levendige wezens.


Planet Penguin: Een ander hoogtepunt voor vogelliefhebbers, Planet Penguin biedt een kijkje in het leven van deze fascinerende vogels. De tentoonstelling bevat een bewegende loopbrug die bezoekers door een glazen tunnel voert en een uniek perspectief biedt op de onderwater capriolen van de pinguïns.


Aquarium: Het aquarium van Loro Parque is een betoverende reis door de wereldzeeën. De tentoonstelling heeft een doorlopende haaientunnel, een levendig koraalrif en verschillende zeedieren, waaronder kwallen, zeepaardjes en clownvissen.


Leeuwenrijk: Lion's Kingdom draagt bij aan de diversiteit van het park en is de thuisbasis van een troep majestueuze leeuwen. Deze tentoonstelling geeft inzicht in het gedrag en de sociale structuren van deze machtige roofdieren.


Inspanningen voor natuurbehoud

Loro Parque is niet alleen een plaats van verwondering en vermaak; het is ook toonaangevend op het gebied van natuurbehoud en onderzoek. De Loro Parque Fundación, opgericht in 1994, richt zich op het behoud van bedreigde diersoorten en habitats. De stichting heeft meer dan 150 beschermingsprojecten gesteund in meer dan 30 landen, wat heeft bijgedragen aan het voortbestaan van veel bedreigde diersoorten.


Een van de opmerkelijke successen van de stichting is haar werk met de ernstig bedreigde Spix's Ara. Door middel van fokprogramma's en herstel van de habitat heeft de stichting een centrale rol gespeeld in het herstel van deze zeldzame papegaaiensoort.


Bezoekerservaring

Een bezoek aan Loro Parque is meer dan een dagje dierentuin; het is een meeslepende ervaring die educatief en inspirerend is. Het prachtig aangelegde terrein van het park, met zijn tropische tuinen en serene lagunes, biedt een rustige achtergrond voor de dierententoonstellingen. Interactieve ervaringen, zoals ontmoetingen met dieren en rondleidingen achter de schermen, bieden bezoekers een beter begrip van de bewoners van het park en de inspanningen voor natuurbehoud.


Awards en erkenning

Loro Parque's toewijding aan uitmuntendheid is niet onopgemerkt gebleven. Het park heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder meerdere keren de TripAdvisor Travellers' Choice Award voor beste dierentuin ter wereld. Deze onderscheidingen weerspiegelen de toewijding van het park aan het bieden van een uitzonderlijke bezoekerservaring en het bevorderen van dierenwelzijn en natuurbehoud.


Loro Parque is meer dan alleen een attractie; het is een bewijs van de wonderen van de natuurlijke wereld en het belang van het behoud ervan voor toekomstige generaties.

Of je je nu verwondert over de acrobatiek van de orka's, door de weelderige volières wandelt of meer te weten komt over de belangrijke inspanningen voor natuurbehoud, een bezoek aan Loro Parque is een onvergetelijke reis door het hart van de natuur. Voor iedereen die Tenerife bezoekt, is dit buitengewone park een must-see bestemming die belooft te inspireren en te onderwijzen, en een blijvende indruk achterlaat op iedereen die door de poorten komt.

242 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page