top of page

Bali bezoeken met een beperkt budget: 8 geldbesparende tips!
Wij vroegen we ons af: is het echt mogelijk om Bali te bezoeken met een beperkt budget? Ik bedoel, 99% van de Bali-foto's die je op Instagram ziet, prachtig mooie foto's, mensen die rondhollen in luxe villa's, overloopzwembaden en een veel te luxe ontbijt eten.


Nou, goed nieuws: je kunt Bali absoluut bezoeken met een beperkt budget! Je zult gewoon een andere kant van Bali ervaren dan de resortbezoekers en luxeliefhebbers. Laat je high-end horloge thuis - je hebt het niet nodig waar je heen gaat.


We werken samen met Virator.com om deze gids te maken om geld te besparen op een reis naar Bali. Hier zijn onze favoriete geldbesparende tips voor een bezoek aan Bali met een beperkt budget!

Eet net zoals de lokale bevolking!


Er zijn een heleboel verwesterde restaurants bedoeld om tegemoet te lopen. Speciaal voor toeristen, vooral in plaatsen als Ubud en Canggu. Natuurlijk, het is best leuk om een avocadotoost van € 15,- te bestellen op Bali en te doen alsof je een digitale nomade bent of wat dan ook.Maar we zijn geen grote fans van dure prijzen, terwijl we op vakantie zijn of gaan travelen. In plaats daarvan houden wij van lokale restaurants,! Ookwel warungs genaamd, waar traditioneel Indonesisch eten word geserveerd. En MAN, is het heerlijk – en VEEL goedkoper! We hebben het over een paar euro voor een gigantisch bord nasi goreng en wat vers watermeloensap. Wie heeft avocado-toast nodig?! Om geld te besparen op eten, blijf bij de warungs.


Een andere budgetvriendelijke eettip op Bali is om te eten op de lokale markten. De vroege ochtend- en avondmarkten van Bali! Hier vind je lekker Indonesisch eten voor weinig geld, krijg je een voorproefje van het lokale leven en kun je souvenirs kopen die zijn gemaakt en verkocht door lokale ondernemers en ambachtslieden.Vooraf online boeken, dit scheelt je een hoop geld!


Bali is een van de plaatsen waar het veel goedkoper is om alles online te boeken voordat je komt opdagen. Eigenlijk hadden wij het tegenovergestelde verwacht, maar Bali heeft een geweldige toeristische infrastructuur en is sterk verbonden met internet - lokale ondernemers zijn goed thuis in het gebruik van internet om toerisme te stimuleren en te vergemakkelijken. Van chauffeurs voor dagtochten tot accommodaties tot rondleidingen tot kooklessen, u bespaart geld door online deals te boeken wanneer u ze vindt in plaats van te wachten tot je aankomt.Huur een scooter om van plek naar plek te travellen!


Nu zul je misschien denken wel nee dat is toch nergens voor nodig, maar bali in niet overal zo klein dat je alles lopend kunt bereiken.


Het openbaar vervoer op Bali is niet zoals je in Nederlnad gewend bent. Je vertrouwt op chauffeurs om je te brengen waar je heen moet. Het goede nieuws is dat iedereen op Bali chauffeur is, dus je zult geen moeite hebben om iemand te vinden die je overal naartoe kan brengen. Er zullen genoeg mensen voor de meeste toeristische attracties staan die je willen brengen waar je maar heen wilt. Het slechte nieuws is dat het ongeveer evenveel kost om een scooter door de stad te nemen als om een scooter voor een dag te huren! Bespaar dus geld door je eigen scooter te huren om u van A naar B te brengen in de stad.


Tip: Huur GEEN scooter zonder een helm. Als iemand je er een probeert te verhuren en je geen helm geeft samen met de sleutels, eis er dan een, krijg je geen helm... Dan moet je maken dat je weg komt. Niet te vertrouwen!

Laat ook geen waardevolle spullen achter in uw scooter. Er zal opslagruimte zijn die de perfecte maat heeft voor je helm, maar veel anders erin laten is geen goed idee, want weet je, het is op geen enkele manier vorm of vorm afsluitbaar of veilig.


Op bali komen er helaas heel, heel, veel scooterongelukken voor!


Als je het dragen van een spijkerbroek of een leren jack niet kunt rechtvaardigen omdat het een ontelbare graden is en je veel te cool bent, rijd dan alsjeblieft heel, heel voorzichtig.

Volg de verkeerswetten die je thuis zou volgen, en rijd niet door aan de verkeerde kant van de straat alleen maar omdat je een ander het zag doen. We raden ook aan om een reisverzekering af te sluiten om je te dekken voor het geval je een ongeluk krijgt

Betaal met contant geld!


Bali is niet de plek om je luxe creditcard voor het verdienen van punten te pakken te krijgen: veel plaatsen kunnen helemaal geen creditcards accepteren, en degenen die dat wel doen, zullen je voor het gemak een flinke vergoeding in rekening brengen. In plaats daarvan vertrouw op contant geld om je uitgaven op Bali te betalen. Onze eerste stop wanneer we op een nieuwe plek landen, is altijd een geldautomaat op de luchthaven: het is de gemakkelijkste en vaak goedkoopste manier om aan het geld te komen dat je nodig hebt!


Er is echter één belangrijk voorbehoud: om goedkoop een geldautomaat in het buitenland te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je de juiste soort bankpas gebruikt. We raden je aan enige tijd te nemen voordat je op reis gaat om te onderzoeken of je bankpas/bank buitenlandse transactiekosten in rekening brengt, oftewel een vergoeding die u betaalt elke keer dat je je kaart in het buitenland gebruikt. Dat is SNEL, en het kan je honderden euro's kosten.
Raad eens? Bali is een ENORM eiland. Er zijn tal van plaatsen waar u heen kunt gaan om te ontsnappen aan de drukte, winkels en luxe resorts. Alleen omdat iedereen op Instagram naar Kuta en Seminyak gaat, wil nog niet zeggen dat jij dat ook moet doen.


Als bonus betekent het bezoeken van bestemmingen op Bali die de meeste bezoekers niet hebben, dat u ook een meer unieke kant van Bali zult ervaren - en ook meer lokale bedrijven ondersteunt!

Lees meer over een paar van de bestemmingen die we aanbevelen om te bekijken in ons nieuwste artikel " "


.Ze zijn niet bepaald onontdekt – Bali is immers al tientallen jaren een toeristische bestemming – maar het zijn allemaal bestemmingen waar je genoeg budgetvriendelijke accommodaties kunt vinden en minder toeristen. En omdat er minder toeristen zijn, zijn de prijzen over het algemeen lager. We hebben het over een verschil van een broodje curry van 15 euro in Ubud en een broodje curry van 3 euro in Amed - dat is heel snel opgeteld!


Lees meer in ons artikel: Bezoek de buitenplaatsen in Bali Indonesië


1.082 weergaven0 opmerkingen

Comments


Over QDofficial.nl

Meer lezen over onze diensten, of met ons in contact komen?

 

Samenwerken met ons voor een artikel of een persreis bekijk al onze geschreven artikelen

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
Logo QDOfficial.nl.png
bottom of page